Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

: 6
: 10 min
: 10 min
           
: 5 hr

Υπέροχο και δροσερό γλυκό που αξιοποιεί το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.

Υλικά
  • 6 χοντρές φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο γλυκό τριαντάφυλλο
  • Για το ζελέ τριαντάφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ. συνολικά)
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλοίδα από ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ζελέ: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο και το μετρημένο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να πάρει μια-δύο βράσεις. Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά, στύβω με τα χέρια μου τις ζελατίνες και τις προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Ντύνω με μεμβράνη 6 ατομικές φόρμες (ή μια μεγάλη) και μοιράζω εκεί το κρύο ζελέ. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τις φόρμες στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βήμα 4 Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
  • Βήμα 5 Συναρμολόγηση: Βγάζω τις φόρμες με το ζελέ τριαντάφυλλο από το ψυγείο. Ισομοιράζω το γλυκό τριαντάφυλλο και στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Βουτάω μια μια τις φέτες του τσουρεκιού στο σιρόπι για να «τραβήξουν» καλά και τις «σφηνώνω» στις φόρμες πιέζοντας με τα χέρια για να χωρέσουν. Σκεπάζω τις φόρμες με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 6 Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω τις φόρμες στα πιάτα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τις πάστες.

Related Posts

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην έχει την δική του, αγαπημένη τυρόπιτα. Τόσες παραλλαγές, όσες και ο πληθυσμός της Ελλάδας αφού κάθε σπίτι έχει την δική του, αγαπημένη συνταγή. Με χωριάτικο φύλλο, με σφολιάτα, με χειροποίητο φύλλο βέργας, με ζύμη… Στριφτή, ταψιού, σε ρολό… […]

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

KΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ GANACHE

Μοσχοβολιστό και βελούδινο. Ενώ δεν έχει σιρόπι, είναι ιδιαίτερα ζουμερό αφού τα πορτοκάλια του χαρίζουν υδαρή υφή…



Subscribe