Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ο Keita Yuge από την Ιαπωνία αναδείχθηκε νικητής του Pasta World Championship 2019 της Barilla…

Ο Keita Yuge από την Ιαπωνία αναδείχθηκε νικητής του Pasta World Championship 2019 της Barilla…

που διεξήχθη στο Παρίσι, κατακτώντας τον τίτλο “Master of Pasta”!

Μετά από 2 ημέρες έντονου συναγωνισμού, ο  chef Keita Yuge , εκπροσωπώντας την Ιαπωνία, απέσπασε τον τίτλο “Master of Pasta 2019” της Barilla χάρη στην ανατρεπτική γαστρονομική σπεσιαλιτέ του: “Penne Gorgonzola Profumo Giapponese”.
Ένα πιάτο που ενσωματώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θέμα του 8ου αυτού μαγειρικού διαγωνισμού:
The Art of Pasta
Είναι ο δεύτερος στη σειρά Ιάπωνας chef, μετά τον Yoshi Yamada, ο οποίος βραβεύτηκε το 2012 στην έναρξη του Pasta World Championship.Από την  Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 ο Keita Yuge  φέρει το τίτλο του “Master of Pasta” χάρη στην ανατρεπτική σπεσιαλιτέ του, την οποία προετοίμασε κατά τη διάρκεια της 3ης δοκιμασίας “The Gran Finale”, διαγωνιζόμενος ανάμεσα σε 13 νέους chefs από όλο τον κόσμο μπροστά σε 250 διεθνής καλεσμένους: κορυφαίους κριτές, foodies και επαγγελματίες του χώρου.  Κατά την απονομή του επάθλου – ένα αυθεντικό μπρούτζινο άγαλμα, εμπνευσμένο από τα ζυμαρικά – ο Keita Yuge  δήλωσε:“Είμαι υπερήφανος που κατέκτησα τον τίτλο του νέου “Master of Pasta” της Barilla, θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις μου και όλες τις τεχνικές δεξιότητες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και στις επόμενες γενιές.” 

O Keita Yuge μετέτρεψε το πιάτο του σε ένα Masterpiece
Ο Keita διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις στην Ιταλική κουζίνα. Ανέπτυξε το ταλέντο του σε εξαιρετικά εστιατόρια στο Παρίσι (G.Savoy), στο Τόκιο (Chez Inno), στην Οσάκα (Quintocanto) και πρόσφατα στη Γιοκοχάμα (Salone 2007).

Ο Keita ανήκει στην οικογένεια του Pasta World Championship της Barilla από το 2017 καθώς τότε είχε φτάσει στην τελευταία φάση του μεγάλου τελικού. Φέτος μαγείρεψε το γαστρονομικό πιάτο “Penne Gorgonzola Profumo Giapponese”, penne με γκοργκοντζόλα και στρείδια και το άρωμα της Ιαπωνίας “Sake, Sansho, Yuzu”, μετατρέποντας τη σπεσιαλιτέ του σε ένα γευστικό αριστούργημα κατά την τελική διαγωνιστική δοκιμασία. Μετά από τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, ο Keita βελτίωσε τη συνταγή του χρησιμοποιώντας ένα μπολ αντί για πιάτο, αναμειγνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο πολύ καλά όλα τα συστατικά ενώ τα ζυμαρικά διατηρούνταν ζεστά. Αυτή η συνταγή οδήγησε την κριτική επιτροπή σε μια ομόφωνη απόφαση τόσο για τη μοναδική γεύση του πιάτου όσο και για τον τρόπο με τον οποίον συνδυάστηκε ο ανατολικός με το δυτικό κόσμο μέσω των ζυμαρικών και των διαφορετικών τρόπων μαγειρέματός τους ανά τον κόσμο. 

Πολλά περισσότερα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, μία ‘Εκθεση Τέχνης
Δεκατέσσερεις chefs κάτω των 35 ετών, από 14 διαφορετικές χώρες, έλαβαν μέρος στον 8ο μαγειρικό διαγωνισμό διεκδικώντας τον τίτλο “Master of Pasta”. Για πρώτη φορά από την αρχή της δημιουργίας του, ο μαγειρικός διαγωνισμός  πραγματοποιήθηκε εκτός της Ιταλίας, στο Παρίσι της Γαλλίας. Η ιδανική πόλη όχι μόνο για να γιορτάσει την 50η επέτειο της παρουσίας της, η Barilla, στη Γαλλία αλλά και για να ενσαρκώσει το φετινό θέμα του μαγειρικού διαγωνισμού, “The Art of Pasta”, λόγω του πλούτου της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας και Τέχνης.         Οι δεκατέσσερις διαγωνιζόμενοι chefs παρουσίασαν τη σπεσιαλιτέ τους στην πρώτη δοκιμασία με τίτλο «The Masterpiece» δημιουργώντας το καλύτερο πιάτο ζυμαρικών εμπνευσμένο από την έκφραση “Bello Buono, Far bene”: όμορφο για τα μάτια, γευστικό για τον ουρανίσκο και καλό για την ψυχή. Κατά τη δεύτερη δοκιμασία, «The White Canvas», οι chefs κλήθηκαν να αποδείξουν το ταλέντο τους, αγκαλιάζοντας μία νέα γαστρονομική πτυχή και δημιουργώντας  μία συνταγή που συνδυάζει την έννοια της δημιουργικότητας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση του ευ ζην. Για την τελική δοκιμασία «The Grand Finale» οι φιναλίστ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις καλύτερες μαγειρικές τους ικανότητες και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν και να τελειοποιήσουν τη σπεσιαλιτέ τους.Η Barilla αξιοποίησε τα καλύτερα ‘συστατικά’ από τον κλάδο της γαστρονομίας και του lifestyle για τη ψυχαγωγική υποστήριξη του διαγωνισμού. Η  κριτική επιτροπή απαρτίζονταν από τους  διάσημους Ιταλούς chef Davide Oldani και Simone Zanoni, τη Γαλλίδα chef Amandine Chaignot, την Ιταλίδα αρχιτέκτονα & σχεδιάστρια Paola Navone και την Αυστραλή φωτογράφο και creator Ashley Alexander. Oι κριτές εκτός από τη γεύση, συνυπολόγισαν την ιστορία, τη μαγειρική προετοιμασία αλλά και την αισθητική κάθε πιάτου. Ο μαγειρικός διαγωνισμός περιλάμβανε συζήτηση γύρω από το Φαγητό, την Αισθητική και τη Τέχνη, ένα live show μαγειρικής από τη Γαλλίδα chef Amandine Chaignot – με έμφαση στα νέα premium Lasgnette από τη σειρά Collezione Edition Gourmet – και μία live μουσική ερμηνεία, έκπληξη, από το Food Ensemble και τον Davide Oldani με τίτλο “The Sound of Pasta”.
Αυτός ο δύσκολος μαγειρικός διαγωνισμός, έκλεισε με ένα μεγάλο Pasta Party στο χώρο του Pavillon Cambon, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί  σε μια Έκθεση Τέχνης’ ειδικά για την περίσταση.

O Έλληνας chef
Εκπροσωπώντας την Ελληνική αποστολή, ο Νίκος Μπίλλης
, chef δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας μας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s* στην Αθήνα, ξεχώρισε, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό και αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. Μέσα από τη δοκιμασία «The Masterpiece» παρουσίασε τη δική του σπεσιαλιτέ “Tortiglioni with Florina peppers, lamp sweetbreads, kariki cheese and anchovies” (Tortiglioniμε πιπεριές Φλωρίνης, αρνίσια γλυκάδια, τυρί καρίκι και αντζούγιες), συνθέτοντας το δικό του ‘έργο τέχνης’ και μεταφέροντας παράλληλα τα συναισθήματα της γαστρονομικής του δημιουργίας στο κοινό. Το αποτέλεσμα, μια γευστική πανδαισία, η οποία θα μείνει εντυπωμένη στο μυαλό του κοινού, ως το ελληνικό Master Dish του Pasta World Championship 2019 της Barilla.

The Sound of Pasta: μία Συμφωνία Spaghetti
Πέρυσι η Barilla, έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο «της μαγειρικής και της μουσικής» χάρη στη συνεργασία της με τους Ιταλούς καλλιτέχνες “Food Ensemble”.  To group είναι γνωστό για την ερμηνεία και την παρουσίαση brand, μέσα από τη σύνθεση μουσικών κομματιών εμπνευσμένα από “απρόβλεπτα” πιάτα: η σύνθεση του τραγουδιού προκύπτει από τους ήχους που ακούγονται κατά την προετοιμασία του πιάτου.  
Χρησιμοποίησαν σαν βάση τον ήχο που προήλθε από το πιάτο “Spaghetti al cartoccio cacio e pepe” που προετοιμάστηκε από τον  Davide Oldani και εκτελέστηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού  Pasta World Championship το 2018.  Το 2019, η Barilla μετέτρεψε αυτήν τη συνεργασία σε ένα ολόκληρο μουσικό άλμπουμ με την ονομασία Spaghetti Symphony, με στόχο να εντείνει τη σύνδεση του brand με  τη μουσική.
Το άλμπουμ περιέχει 4 πρωτότυπα μουσικά κομμάτια, το κάθε ένα  εμπνευσμένο από πιάτα με ζυμαρικά  της Barilla, δια χειρός του  Davide Oldani. Ένα από αυτά, το “Spaghetti alla Puttanesca με αγριοράπανο” (συνταγή που προβάλλεται στο τηλεοπτικό σποτ «Masters of Pasta – ΤΟ Party” με τον  Davide Oldani και τον Roger Federer), ερμηνεύτηκε στη φετινή διεξαγωγή του Pasta World Championship 2019 και προσφέρθηκε στους καλεσμένους σε μορφή βινυλίου.

Κορυφαίες Συνεργασίες
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρη στη συμμετοχή εννέα εξαιρετικών συνεργατών που είναι όλοι τους ηγέτες στις δικές τους κατηγορίες:
Αυτοί είναι: San Pellegrino (premium ανθρακούχο νερό), Electrolux (επαγγελματικές κουζίνες) Smeg (οικιακές συσκευές), Marriott (ξενοδοχειακός τομέας), Vorwerk (premium οικιακά προϊόντα), Campari – Aperol Spritz (ποτά), Lavazza (καφές), Moet & Chandon (σαμπάνια) και Fine Dining Lovers (media partner )Επιπλέον, το Pasta World Championship, φέτος συνεργάστηκε με το Parabere Forum, μία ανεξάρτητη διεθνή και μη κερδοσκοπική πλατφόρμα για την ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στον κλάδο της εστίασης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pasta World Championship 2019 της Barilla, την πλήρη λίστα των διαγωνιζομένων chefs και τα βιογραφικά τους, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την  ιστοσελίδα: www.pastaworldchampionship.com.
Αν θέλετε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τον κόσμο των ζυμαρικών, ακολουθήστε στο Instagram το @barillagr.


Related Posts

CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

CHEESECAKE ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ, ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Γρήγορο, εύκολο και χωρίς πολλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο σας αρέσει αρκεί να είναι φρέσκα.

Cheesecake στιγμής με σος καραμέλας

Cheesecake στιγμής με σος καραμέλας

30΄ 12΄ 1 φόρμα με αφαιρούμενο πάτο, διαμέτρου 28 εκ. [printfriendly] Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 200 γρ. βούτυρο soft 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα Για την κρέμα 380 γρ. σοκολάτα λευκή, ψιλοκομμένη 350 γρ. μασκαρπόνε 300 γρ. τυρί […]