προορισμός…γεύση!

Το μουσείο του Ούζου Πλωμαρίου «Ο Κόσμος του Ούζου», περιμένει και πάλι τους επισκέπτες του από τις 6 Ιουλίου.

Στον καταπράσινο οικισμό της Λέσβου, στο Πλωμάρι, βρίσκεται το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου» όπου παράγεται από το 1894 το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα η συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, καθώς και η ιεροτελεστία της διπλής απόσταξης του ούζου, η οποία γίνεται καρτερικά μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δίνοντας το φίνο αποτέλεσμα του γλυκόπιοτου και ισορροπημένου Ούζου Πλωμαρίου.
Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, έχοντας φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς ξενάγησης των επισκεπτών, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του μουσείου από τις 6 Ιουλίου, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του με ελεύθερη για όλους είσοδο.

A 22807

Οι επισκέπτες στον «Κόσμο του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά, και μηχανήματα επικόλλησης. Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Μπορούν, επίσης, να γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, να γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» και να μάθουν τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος (πρώτα το νερό, ύστερα ο πάγος). Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.
Για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί το πανέμορφο νησί της Λέσβου, αξίζει να πραγματοποιήσει και μια περιήγηση στον «Κόσμο του Ούζου». Εκεί τον προσμένει μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις καθώς θα βιώσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις, αρώματα, υφές και αγνά υλικά της γης της Λέσβου.

Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

Πληροφορίες Μουσείο Ούζου: «Ο Κόσμος του Ούζου»
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη- Σάββατο: 10:00-15:00.
Ξεναγήσεις έως 8 άτομα, έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα.
Είσοδος 2020: ΔΩΡΕΑΝ
Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ
Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση.
Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος, ΤΗΛ: 22520 31450
Δείτε επίσης
www.theworldofouzo.gr, www.ouzoplomari.gr/el/plomari www.facebook.com/ouzoplomari www.instagram.com/ouzoplomari.gr

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση