Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ο Θωμάς Λαζανάς στο Restcon 2018

Ο Θωμάς Λαζανάς στο Restcon 2018

Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας ταξίδεψε ο Σεφ Θωμάς Λαζανάς ως ομιλητής στο μεγαλύτερο συνέδριο Επισιτισμού, το Restcon 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα τις 2 Μαρτίου, το οποίο συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος ξενοδόχων και εστιατόρων της Ρωσίας με πολλούς φορείς, 15 ομιλητές από την Ρωσία και από την Ευρώπη κατάθεσαν την εμπειρία και τη γνώση τους για την ανάπτυξη των επισιτιστικών επιτηρήσεων και του τουρισμού της Ρωσίας, εταιρίες F&B management, franchise, IT παρουσίασαν νέους μεθόδους, Ο σεφ Λαζανάς Θωμάς από την μεριά του έκανε σαρανταπεντάλεπτη ομιλία εφ όλης της ύλης ξεκινώντας την ομιλία του ανάφερε χαρακτηριστικά ότι στον τουρισμό δεν υπάρχουν σύνορα, ανάλυσε τον όρο εστιατόριο, γαστρονομία και HACCP λέγοντας τους ότι η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία στην φιλοξενία, καθώς ένα από τα αρχαιότερα υπαίθρια εστιατόρια ήταν κοντά στο Μαντείο των Δελφών, δεν έχασε την ευκαιρία φυσικά να παρουσιάσει την Ελληνική κουλτούρα και γαστρονομία λέγοντας τους ότι η Ελληνική οικονομία στηρίζεται κατά 30% στον τουρισμό, και ότι δύνεται μεγάλη βαρύτητα από την πολιτεία και από τους φορείς του επισιτισμού στην εκπαίδευση των εργαζομένων στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων με πρότυπα ISO & HACCP, είπε χαρακτηριστικά: δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές ώστε να αναδείξουμε τις τοπικές γεύσεις χρησιμοποιώντας υψηλής διατροφικής αξίας τοπικά προϊόντα, έτσι ώστε όλη η Ελλάδα να γίνει στο μέλλον Γαστρονομικός Προορισμός, εξάλλου ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα Μέσα απ’ το οποίο οι επιχειρηματίες θα διοχετεύσουν τα τοπικά τους προϊόντα και θα προβάλουν τον ξεχωριστό διατροφικό πολιτισμό τους, κάνοντας την τοπική γαστρονομία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια ομογενοποιημένη τουριστική αγορά που ο ανταγωνισμός κρίνεται από τις τιμές.

Θωμάς Λαζανάς
Ο Θωμάς Λαζανάς γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Είναι Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ινστιτούτου Ελληνικής Γαστρονομίας και Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Food & Beverage Managers Association of Greece). Κατέχει Δίπλωμα Διευθυντή Τροφίμων & Ποτών F&B Management ( Food & Beverage Management), και Δίπλωμα Μαγειρικής Τέχνης, Έχει πιστοποιηθεί ως Executive Chef από την ACTA τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και πλήθος σεμιναρίων. Έχει πιστοποιηθεί και εργάζεται ως Επιθεωρητής Ασφάλειας Τροφίμων ISO22000 & HACCP από την TUV AUSTRIA, έχει εκπαιδευτεί, πιστοποιηθεί και είναι εκπρόσωπος(επιθεωρητής) της πανελλήνιας ομοσπονδίας εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) στην πιστοποίησης ειδικού σήματος ποιότητας Ελληνικής κουζίνας από τον ΕΟΤ.
Τα τελευταία 5 έτη είναι F&b Manager και Executive Chef του Ε.ΟΣ.Π. Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού οργανώνοντας δεκάδες φεστιβάλ γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Με εικοσαετή πείρα ως Executive Chef & Responsible for HACCP σε εστιατόρια & ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, αλλά και ως F&B Manager, από φέτος θα τον βρούμε να εργάζεται στην εταιρία Καρμανιόλος Α.Ε. ως διευθυντή τροφίμων και ποτών και ex. Chef.
Με δωδεκαετή προϋπηρεσία και πάνω από 5500 ώρες διδασκαλίας εργάζεται ως υπεύθυνος σπουδών και καθηγητής Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, σε Δημόσια & Ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ καθώς επίσης και Επιτηρητής, εξεταστής και βαθμολογητής του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ( πιστοποίηση διπλωμάτων απόφοιτων δημοσίων και ιδιωτικών σχολών.
Γαστρονομικός Σύμβουλος και Συνεργάτης για πολλά έτη της MAKRO Cash & Carry Πάτρας, Έχει συμμετάσχει και Οργανώσει πολλά Event μεταξύ αυτών τα «Εξήντα Χρόνια Πολεμική Αεροπορία» το 2013 εκπροσώπησε μαγείρεψε και παρουσίασε με 30 συναδέλφους του την Ελληνική κουζίνα στην Ευρωβουλή.
Από το 2005 Έως σήμερα είναι γαστρονομικός σύμβουλος σε αρκετές επισιτιστικές επιχειρήσεις σχετικά με την οργάνωση τον Εξοπλισμό την εκπαίδευση τη σύνθεση κάρτας Menu, τη διαφήμιση, και τα εξειδικευμένα service,έχει επίσης συγγράψει εγχειρίδια λειτουργίας Al inclusive για ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.
Από το 2009 Επιμελείται και συγγράφει εγχειρίδια λειτουργίας ISO & HACCP Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.


Related Posts

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που […]Subscribe