Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ για την πιο απολαυστική Καθαρά Δευτέρα…

Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ για την πιο απολαυστική Καθαρά Δευτέρα…

…αλλά και κάθε μέρα της Σαρακοστής!

Λίγες μέρες έχουν μείνει για την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της Σαρακοστής! Από το τραπέζι σας, εκτός από τους φίλους και τις νηστίσιμες λιχουδιές, δεν μπορούν να λείπουν το ούζο και το τσίπουρο Μπαμπατζίμ! Οι παραδοσιακές γεύσεις των αποσταγμάτων του «Άρχοντα της απόσταξης», Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου θα μεταδώσουν, σε εσάς και τους φίλους σας, την παράδοση και την αυθεντικότητα που χρειάζεται αυτή η μέρα για να γίνει ακόμα πιο απολαυστική!
Το αρωματικό ούζο Μπαμπατζίμ με τη φίνα γεύση του θα συνοδεύσει εξαιρετικά τα θαλασσινά ορεκτικά σας, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι σας. Από αυτή τη μέρα, που το χταπόδι, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα στρείδια όπως και κάθε άλλος θαλασσινός πειρασμός έχουν την τιμητική τους, είναι αδύνατο να λείπουν οι φίλοι και η παραδοσιακή γεύση του ούζου Μπαμπατζίμ. Κάθε γουλιά θα σας μεταφέρει αρώματα μάραθου και γλυκάνισου που θα κάνουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας το πιο νόστιμο της Σαρακοστής.
Για εκείνους που αγαπούν το τσίπουρο ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος έχει φροντίσει με μεράκι να δημιουργήσει το αυθεντικό τσίπουρο Μπαμπατζίμ, με ή χωρίς γλυκάνισο. Με τη μεταξένια γεύση και τα ιδιαίτερα αρώματά του υπόσχεται να απογειώσει γευστικά κάθε λογής καρπούς της γης όπως: μανιτάρια, αγκινάρες, ελιές, φασόλια, ντολμαδάκια, γίγαντες, μελιτζανοσαλάτα, φάβα και όποιον άλλο μεζέ εσείς επιλέξετε.
Τα αυθεντικά αρώματα και η παραδοσιακή γεύση ούζου και τσίπουρου Μπαμπατζίμ εγγυώνται την απόλαυση στο τραπέζι και στον ουρανίσκο σας την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ ολη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Έτσι θα μείνει ευχαριστημένος και ο πιο απαιτητικός της παρέας.
Στην υγειά σας!

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

ΠΡΟΦΙΛ Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου:
O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».
Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.
Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το ΠΡΩΤΟ εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.
Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.
Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.
Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».


Related Posts

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ

Η ζαχαροπλαστική είναι όπως και η μόδα… Πάντα υπάρχουν νέες τάσεις, πολύ δημιουργικότητα αλλά και νέα υλικά που συνδυάζονται για να δώσουν πρωτότυπες συνταγές. Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε τα παρακάτω γλυκάκια. Αν όχι, ελάτε να σας τα δείξω! Το Cronut Θα έλεγα […]