Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά.
Σαλάτες θα φτιάξεις με απλά άσπρα φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια και φακές. Τα άσπρα φασόλια και τα ρεβίθια απαιτούν πρώτα μούλιασμα αποβραδίς για να μπορέσουν να βράσουν. Οι φακές και τα μαυρομάτικα βράζουν χωρίς μούλιασμα.
Στις πιο απλές εκδοχές τους, περιλαμβάνουν κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο, πολλά φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, δυόσμο ή μάραθο, αγγουράκι και ένα απλό λαδόξιδο, ενισχυμένο με λίγη μουστάρδα.
Τα όσπρια έχουν ήπια γεύση και έτσι απαιτούν κάποιο υλικό που να το αναδείξει, όπως τα τουρσιά, οι καυτερές πιπεριές, τα παστά ψάρια, το πέστο και οι πικάντικες σάλτσες. Οι πιπεριές κάθε είδους (Φλωρίνης, κέρατο ή καυτερές) ταιριάζουν εξαιρετικά, ιδιαίτερα με τις φακές και τα ρεβίθια. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις φρέσκες ή λιαστές ντομάτες, τουρσιά, τυριά όπως φέτα, μανούρι ή ανθότυρο κ.ά.
Τα θαλασσινά αγαπούν τα όσπρια, ζεστά ή κρύα. Εμπλούτισε τις οσπριοσαλάτες σου με μύδια ψύχα ή γαριδούλες, βρασμένα ή τηγανισμένα.
Τα καλαμαράκια και οι σουπιές, τηγανισμένα ή ψημένα στο γκριλ, είναι από τα καλύτερα συμπληρωματικά μιας οσπριοσαλάτας. Συνδύασέ τα με πρασινάδες και άφθονο λεμονοχυμό.
Από τους νοστιμότερους και τελειότερους συνδυασμούς είναι τα όσπρια με αλίπαστα ή καπνιστά ψάρια: σαρδέλες, αντσούγες, μαριναρισμένος γαύρος, καπνιστή πέστροφα, ρέγκα, καπνιστός σολομός, καπνιστός ή απλός τόνος σε λάδι. Εδώ, αρκεί να προσθέσεις κάποιο μυρωδικό, όπως άνηθο ή μαϊντανό, και η σαλάτα σου είναι έτοιμη!

ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
Τα ντρέσινγκ και οι σάλτσες για σαλάτες με όσπρια πρέπει να είναι πικάντικα και δυνατά. Χρησιμοποίησε μουστάρδα, ξίδι, χυμό λεμονιού, αντσούγες που έχεις πολτοποιήσει στο μούλτι, πέστο βασιλικού, σάλτσα με μπόλικο χυμό και ξύσμα από λεμόνι.
Με τα όσπρια μπορείς να πειραματιστείς με απλές και δυνατές γεύσεις όπως είναι ένα απλό λαδολέμονο, εμπλουτισμένο με ξύσμα από πράσινο λεμόνι (μυρίζει πιο έντονα).
Τα πικάντικα υλικά όπως το μπούκοβο, οι φρέσκες, καυτερές πιπερίτσες, το ταμπάσκο και άλλα «φλογερά» αρτύματα δένουν εκπληκτικά με τις οσπριοσαλάτες.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Η ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ, πρωτοπόρα στην παραγωγή μοναδικών προϊόντων ζύμης χαρίζει σε 5 φίλους του dinanikolaou.gr, 5 τεμάχια φρέσκα φύλλα Ζύμης Ψαχνών. 1 Κρούστας φρέσκο 1 Χωριάτικο φρέσκο 1 Καταΐφι φρέσκο 1 Φρέσκια σφολιάτα με βούτυρο 1 Βηρυτού φρέσκο Facebook *Κάντε like στη σελίδα μας […]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΗΛΙΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, από το 1932 μας προσφέρει Ελληνικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας […]