Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος αξιολόγησης Kυκλαδίτικων προϊόντων και θα προτείνονται στο δίκτυο Aegean Cuisine

Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος αξιολόγησης Kυκλαδίτικων προϊόντων και θα προτείνονται στο δίκτυο Aegean Cuisine

Στο πλαίσιο των δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στο Νομό Κυκλάδων και σε συνέχεια της πρόσκλησης που είχε απευθύνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων τον περασμένο Δεκέμβριο προς τους παραγωγούς που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την τυποποίηση τοπικών προϊόντων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Α’ κύκλος αξιολόγησης κυκλαδίτικων προϊόντων βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων (Aegean Cuisine Recommended Products).
C40A3016 Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 επταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και ευρέως αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής, συνεδρίασε και προχώρησε σε γευστική δοκιμή και αξιολόγηση των 301 προϊόντων που απέστειλαν 48 παραγωγοί από 13 κυκλαδονήσια (Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κέα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο και Τήνο). Την επιτροπή απετέλεσαν οι εξής (αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος οίνου), Νανά Δαρειώτη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), Μαριάννα Κομητοπούλου (Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας του Παντοπωλείου της Μεσογειακής Διατροφής), Ηλίας Μαμαλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής (δημοσιογράφος γαστρονομίας), Ντίνα Νικολάου (chef), Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης εστιατορίου Selene στη Σαντορίνη) και από πλευράς Επιμελητηρίου ο Διευθυντής Αλέξης Τσιάντης.
C40A3122 Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας τα μέλη της επιτροπής έλεγξαν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά και δοκίμασαν τα προϊόντα με προκαθορισμένη σειρά βάσει κατηγορίας, συμπληρώνοντας για το καθένα ξεχωριστή φόρμα αξιολόγησης με σαφή αιτιολογία στις περιπτώσεις μη-ένταξης. Οι κατηγορίες προϊόντων ήταν οι εξής: αλλαντικά, αποξηραμένοι καρποί & φρούτα, αρτοσκευάσματα-πίτες, βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, γλυκά κουταλιού, ελαιόλαδο-ελιές, ζυμαρικά, κρασί, μαρμελάδες, μεζέδες-ορεκτικά, μέλι, ξύδι, παξιμάδια-μπισκότα, ποτά, ροφήματα, σάλτσες, τουρσιά-διατηρητέα, τυριά, , φρούτα-λαχανικά, χυμοί.
C40A3035 Αυτή τη στιγμή το Επιμελητήριο Κυκλάδων επεξεργάζεται το σύνολο του υλικού αξιολόγησης, έτσι ώστε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ενημερώσει όλους τους παραγωγούς που κατέθεσαν αιτήσεις και να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των προϊόντων που προτείνονται για το δίκτυο Aegean Cuisine μέσα από τον Α’ κύκλο αξιολόγησης.
C40A3053 Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αρωγός στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή των Κυκλάδων εδώ και χρόνια, κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ενώσει όλους τους κρίκους της αλυσίδας που στοιχειοθετούν την γαστρονομία του τόπου μας, συνδέοντας τα εστιατόρια και τους χώρους εστίασης με τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας.
Το επόμενο βήμα είναι ο επανέλεγχος των υφιστάμενων εστιατορίων-μελών του δικτύου Aegean Cuisine και η ένταξη νέων, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.Subscribe