Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ: ο νέος τρύγος έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ: ο νέος τρύγος έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Ο τρύγος, που για το οινοποιείο μας ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή του Sauvignon Blanc και του Μοσχάτου Αλεξανδρείας, ενώ συνεχίζεται ο τρύγος του Ασύρτικου, και του Merlot. Ο ζεστός και ξηρός καιρός, που σε γενικές γραμμές επικράτησε κατά τη διάρκεια του έτους, είχε ως αποτέλεσμα την πρώιμη ωρίμανση των σταφυλιών κατά τουλάχιστον 10 ημέρες σε σχέση με πέρσι.
Αυτές οι πολύ καλές συνθήκες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την παραγωγή σταφυλιών με άριστη υγεία και πολύ καλή ισορροπία οξύτητας και σακχάρων. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα λευκά μας κρασιά θα είναι φέτος πλούσια σε αρώματα με ισορροπημένη οξύτητα.
Πρόσφατα ξεκίνησε και ο τρύγος του Ροδίτη στη Γουμένισσα. Το κόκκινο χρώμα των σταφυλιών είναι ήδη ένα πρώτο σημάδι της εξαιρετικής του ποιότητας. Υπέροχα νέα για το Κεχριμπάρι, αλλά και το Γένεσις.
Ο νέος τρύγος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, ένα ακόμα καλό νέο σε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τα κρασιά μας, αλλά και για το οινοποιείο μας συνολικά, το οποίο πρόσφατα έλαβε μια ξεχωριστή διάκριση στα βραβεία ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που δόθηκε βραβείο για την παραγωγή κρασιού από τον συγκεκριμένο θεσμό, και ακόμα μία φορά που η ρετσίνα τοποθετείται ανάμεσα στα πιο εκλεκτά στοιχεία της ελληνικής γαστρονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Δάρλας (Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, 2310 751283 εσωτ. 203, [email protected])