Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

: 15 min
           
: 48 hr

Φτιάξτε τις δικές σας λιαστές ντομάτες τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι γλυκές και απολαύστε όλο το χρόνο λίγο από το καλοκαιρινό ήλιο στο πιάτο σας.

Υλικά
  • 1 κιλό μικρές ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη συντήρηση
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και στεγνώνω τις ντομάτες. Τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια τους. Τις απλώνω σε μια επιφάνεια με σήτα ( ώστε να αερίζονται από κάτω), τις πασπαλίζω με το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκεπάζω με τουλπάνι ή τούλι, για να κρατήσω μακριά τα έντομα.
  • Βήμα 2 Τις αφήνω για δύο μέρες στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη, το βαλσαμικό ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείνω το βαζάκι αεροστεγώς και το τοποθετώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 3 Μυστικό: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βαλσαμικό ξίδι με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όπως κάνει η μητέρα μου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…



Subscribe