Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 20 min
: 1 hr

Ανάλαφρο φαγητό με τη φρεσκάδα της ντομάτας, το χορταστικό μανεστράκι και το άρωμα του δυόσμου. Η φέτα είναι προαιρετική για όσους θέλουν να δώσουν έξτρα γεύση.

Υλικά
  • 8 μέτρια ντομάτες, πλυμμένες
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το κριθαράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.
  • Βήμα 4 Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).
  • Βήμα 6 Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
  • Βήμα 7 Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.