Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΣΤΕΣ (ΕΛΙΑ & ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ)

: 12-16
: 20 min

Απίστευτα εύκολα μείγματα που σας λύνουν τα χέρια για το μπουφέ ή για το καλωσόρισμα ενός γιορτινού γεύματος. Κάθε μείγμα έχει τη δική του γευστική ταυτότητα αλλά και τα δύο είναι εξίσου υπέροχα.

Υλικά
  • 12 – 16 ντακάκια (μικρές παξιμαδομπουκιές –μπορείτε να διαλέξετε όποιο είδος θέλετε, όπως κρίθινα, επτάζυμα, σταρένια κ.ά.)
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος με το πιρούνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα πράσινης ελιάς (θα τη βρείτε έτοιμη σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα λευκού Βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας πάστα λιαστής ντομάτας (θα τη βρείτε έτοιμη, σε βαζάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 4 – 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη βρείτε έτοιμη, σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την πάστα με πράσινες ελιές: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι την ώρα που θα σερβίρω.
  • Βήμα 2 Για την πάστα με λιαστές ντομάτες: Ανακατεύω όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και το διατηρώ στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.
  • Βήμα 3 Για το σερβίρισμα: Ραντίζω τα ντακάκια με λίγο νερό (προαιρετικά και μόνο αν τα ντακάκια είναι πολύ σκληρά). Βάζω στα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα με πάστα λιαστής ντομάτας και στα άλλα μισά από 1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα από την πάστα με τις πράσινες ελιές. Σερβίρω αμέσως –αν αφήσω για ώρα τα ντακάκια με την πάστα θα μουλιάσουν και θα διαλύονται στο σεβίρισμα.