Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Νέες διακρίσεις για το Κτήμα Παυλίδη!

Νέες διακρίσεις για το Κτήμα Παυλίδη!

Το Κτήμα Παυλίδη έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς από την αρχή της δημιουργίας του. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται τη φετινή χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι εκλεκτοί μας οίνοι πληρούν τα διεθνή κριτήρια ποιότητας.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στον 26o Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου «Mundus Vini, Spring Tasting 2020» το Κτήμα Παυλίδη απέσπασε τρία σημαντικά βραβεία:
Χρυσό μετάλλιο για το EMPHASIS Syrah 2016
Χρυσό μετάλλιο για το EMPHASIS Agiorgitiko 2016
Αργυρό μετάλλιο για το EMPHASIS Tempranillo 2016
268 κριτές οίνου από 54 χώρες συμμετείχαν φέτος στον εξαήμερο διαγωνισμό που διεξήχθη στη Γερμανία. Στο σύνολο δοκιμάστηκαν 7.500 κρασιά από όλο τον κόσμο. Η διάκριση αυτή δικαιώνει για μια ακόμη φορά την ομάδα του Κτήματος Παυλίδη στο στόχο της και στην επιμονή της για την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας που φέρουν τη σφραγίδα του τόπου όπου καλλιεργούνται τα σταφύλια.

Η ιστορία του Κτήματος Παυλίδη
Το Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στα Κοκκινόγεια, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη – Φαλακρό, Μενοίκιο & Παγγαίο Όρος. Αυτή η γεωγραφική διαμόρφωση προσδίδει στους αμπελώνες ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, με δροσερούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι συνεπάγονται μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, παρατείνεται η περίοδος ωρίμανσης, δίνοντας στα σταφύλια τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας, συγκεντρώνοντας παράλληλα υψηλά αρωματικά και φαινολικά χαρακτηριστικά.
Ο Χριστόφορος Παυλίδης δημιούργησε το οινοποιείο το 1998, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία αυθεντικών οίνων υψηλού επιπέδου που φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών και του κλίματος της περιοχής. Για την επίτευξη των στόχων του το Κτήμα Παυλίδη διαθέτει δύο ιδιόκτητους αμπελώνες, συνολικά 600 στρέμματα, με αποτέλεσμα η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πλήρως ελεγχόμενη.
Ο αμπελώνας στα Κοκκινόγεια, έκτασης 200 στρεμμάτων, έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό, ιδανικό για την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες της Ελλάδας. Τα εδάφη, όπως υποδηλώνει και το όνομα της περιοχής, είναι καθαρόαιμα κοκκινοχώματα με ισορροπημένη περιεκτικότητα σε άμμο και ίλη.
Ο αμπελώνας της Περιχώρας, βρίσκεται ακριβώς στο γιακά του Μενοικίου όρους, σε πλαγιές που αρχίζουν στα 280 για να σκαρφαλώσουν μέχρι τα 450 μέτρα. Τα 400 στρέμματα αμπελιών εμφανίζουν μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία όσον αφορά την εδαφολογική τους σύσταση. Έτσι, ξεκινώντας από τα κόκκινα χώματα που φέρνουν στο μυαλό την αυστραλιανή Terra Rossa, ανεβαίνουμε προς τα ψηλότερα σημεία για να καταλήξουμε σε λευκά εδάφη, ασβεστολιθικά.
Επιδιώκοντας την υπεροχή, δίνουμε έμφαση στα σταφύλια καλλιεργώντας τη γη με βάση τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Εφαρμόζουμε πράσινο τρύγο ελέγχοντας τις στρεμματικές αποδόσεις σεβόμενοι την υγεία του αμπελιού του εδάφους. Για βέλτιστα αποτελέσματα τα σταφύλια συλλέγονται τη νύχτα.
Με σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές, όπως η άρδευση στα πρότυπα του RDI (Regulated Deficit irrigation) με την υποστήριξη ιδιόκτητων μετεωρολογικών σταθμών, προσεγγίζεται η βέλτιστη ωριμότητα. Ο οινολογικός εξοπλισμός επιλέγεται αυστηρά με αρχή την προστασία της πρώτης ύλης και των προϊόντων μας. Έτσι, με την οινοποίηση εξάγεται το πολύπλοκο δυναμικό που κρύβει μέσα στα κύτταρά του το σταφύλι.

Τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη
Ειδικότερα το Κτήμα Παυλίδη έχει να παρουσιάσει την οικογένεια ΤΗΕΜΑ, με το λευκό να γεννιέται από τη σύζευξη του Ασύρτικου με το Sauvignon Blanc, το ερυθρό αποτέλεσμα της συνύπαρξης του Αγιωργίτικου με το  Syrah και το ροζέ παραγόμενο από σταφύλια της ισπανικής ποικιλίας Tempranillo. Επίσης, υπάρχουν οι premium μονοποικιλιακοί οίνοι EMPHASIS Ασύρτικο, Chardonnay, Agiorgitiko, Tempranillo και Syrah. Η σειρά EMPHASIS είναι διαθέσιμη κάθε χρόνο σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Συγκεκριμένα ο οίνος EMPHASIS Agiorgitiko προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές το εξωτερικού.

Επισκέψιμο οινοποιείο
H επίσκεψη στο Κτήμα Παυλίδη περιλαμβάνει: περιήγηση στον ιδιόκτητο αμπελώνα των Κοκκινογείων που περιβάλλει το οινοποιείο και στους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας. Στη συνέχεια ακολουθεί δοκιμή επιλεγμένων οίνων, η οποία πραγματοποιείται στην αίθουσα γευσιγνωσίας με θέα την υπόγεια κάβα παλαίωσης του οινοποιείου.
Σημεία ενδιαφέροντος σε σχετικά κοντινή απόσταση : το Σπήλαιο Ποταμού Αγγίτη (Μααρά), το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το Οχυρό Λίσσε, ο Αρχαιολογικός Χώρος & Θέατρο Φιλίππων, το Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών και ο Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο της Αμφίπολης.

Ωράριο λειτουργίας επισκέψιμου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 15.00Σάββατο: 10.00 – 14.00Για περισσότερες πληροφορίες:
www.ktima-pavlidis.gr | [email protected] | 25210 58300
Ακολουθήστε τα νέα του κτήματος στα κοινωνικά δίκτυα:
Facebook: facebook.com/KtimaPavlidis/
Twitter: twitter.com/KtimaPavlidis/
Instagram: instagram.com/ktimapavlidis/