Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Νέα ευεργετικά ροφήματα από την Krocus Kozanis Products

Νέα ευεργετικά ροφήματα από την Krocus Kozanis Products

Ο Ανανάς συνεργεί με Τριαντάφυλλο, Ροδοπέταλα, Μήλο και Γλυκόριζα, ενώ το Βερίκοκο και το Μάνγκο συναντούν το Πορτοκάλι και τον Ιβίσκο στα νέα αναζωογονητικά ροφήματα, με πρωταγωνιστή τον, ανώτερης ποιότητας, ευεργετικό Κρόκο Κοζάνης. Ένας καινοτομικός συνδυασμός ιδιαίτερης γευστικής εμπειρίας και 24ωρης αντιοξειδωτικής προστασίας του οργανισμού. Η συλλογή ροφημάτων με Κρόκο Κοζάνης – αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και της ΚΟΡΡΕΣ – μετέτρεψε για πρώτη φορά το «χρυσάφι της ελληνικής γης» σε καθημερινή συνήθεια μέσα από συνολικά εννέα προτάσεις γεύσης, τόνωσης και ευεξίας.
Ο ελληνικός Κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο. Η πιστοποιημένη ποιότητα και η αναγνωρισμένη συμβολή του πολύτιμου Κρόκου Κοζάνης στην ευεξία και καλή λειτουργία του οργανισμού υπογραμμίζουν το χαρακτήρα της συλλογής ροφημάτων. Μία ισχυρή αντιοξειδωτική ασπίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η δράση των συστατικών των καροτενοειδών του Κρόκου – τα μοναδικά που είναι υδατοδιαλυτά και απορροφώνται 100% στο αίμα – διαρκεί για περισσότερες από 24 ώρες. Παράλληλα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα στίγματα του Κρόκου περιέχουν ουσίες με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις, ότι βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη, ενώ έχουν αντιχοληστερινικές ιδιότητες.

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

  • Το μωβ λουλούδι του Κρόκου Κοζάνης ανθίζει μία φορά το χρόνο. Στην περιοχή της Κοζάνης, οι ατελείωτες μωβ εκτάσεις έχουν διάρκεια ζωής περίπου 20 ημερών, κάθε Οκτώβριο. Οι ντόπιοι καλλιεργητές ξεκινούν με την ανατολή του ηλίου τη συλλογή των ανθέων. Στο τέλος της ημέρας τα κροκοχώραφα φαντάζουν πια γυμνά, όμως το επόμενο πρωί έχουν πάλι τη μαγευτική όψη μιας μωβ θάλασσας. Την ίδια ημέρα της συλλογής, στην οικεία κάθε παραγωγού, ξεχωρίζουν τα πέταλα από τους στήμονες και τα στίγματα, με εξαιρετική επιμέλεια. Ακολουθεί η ξήρανση των στιγμάτων. Εργασία που απαιτεί πείρα και τέχνη, προκειμένου ο κρόκος να ξεραθεί φυσιολογικά και να διατηρήσει αναλλοίωτες τις ιδιότητές του – ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, χρώμα και άρωμα. Μέσα στο χειμώνα, οι γυναίκες της περιοχής διαχωρίζουν υπομονετικά τα πολύτιμα στίγματα από τους στήμονες.
  • Χρειάζονται 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό τελικού προϊόντος, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από τα ξερά στίγματα του άνθους.
  • Τα διάφορα είδη κρόκου βαθμολογούνται σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις χαρακτηριστικών, όπως η κροκίνη, η πιροκροκίνη και η περιεκτικότητα σε σαφρανάλη, που αποτελούν τις βασικές παραμέτρους ποιότητας. Ο ελληνικός Κρόκος Κοζάνης θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO 3632 TS. Από το 1998 ο Ελληνικός Κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (Π.Ο.Π).
  • Η συνεργασία της ΚΟΡΡΕΣ με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης εντάσσεται στο πλαίσιο του δικτύου ηθικών συνεργασιών της μάρκας. Ξεκίνησε το 2007, παίρνοντας τη μορφή μίας εταιρείας, Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης, που στόχο έχει την προώθηση του πολύτιμου συστατικού στο διεθνή χάρτη, αλλά και την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων βασισμένων στις μοναδικές ιδιότητές του. Η προσπάθεια αυτή στηρίζει 1.000 οικογένειες από 20 χωριά γύρω από την Κοζάνη.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Ρόφημα με Τριαντάφυλλο, Ανανά & Κρόκο Κοζάνης
Διακριτικές, γλυκές νότες Τριαντάφυλλου εναρμονίζονται απόλυτα με τον τροπικό χαρακτήρα του Ανανά.

Ρόφημα με Βερίκοκο, Μάνγκο & Κρόκο Κοζάνης
Αναπάντεχος συνδυασμός δροσερών φρούτων με Κρόκο Κοζάνης σε μία εναλλακτική εκδοχή ροφήματος.

Ρόφημα με Φασκόμηλο, Λουίζα & Κρόκο Κοζάνης
Φύλλα και σπόροι που συλλέγονται χειρονακτικά, σμίγουν με τη ντελικάτη ευωδιά ανθέων σε έναν ιδιαίτερο, απολαυστικό συνδυασμό.

Μαύρο Τσάι με Λεμόνι, Δυόσμο & Κρόκο Κοζάνης
Στα μαγαζιά της Ανατολής και στα αραβικά παζάρια, το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρεται ως καλωσόρισμα, ζεστό ή κρύο.

Πράσινο Τσάι με Πιπερόριζα, Γλυκόριζα & Κρόκο Κοζάνης
Πράσινο τσάι και αρωματικές ρίζες, ένας συνδυασμός ευεξίας από την Ασιατική τέχνη της ζωής.

Ρόφημα με Μέλι, Πορτοκάλι & Κρόκο Κοζάνης
Παραδοσιακό ρόφημα του χωριού Κρόκος, με το οποίο οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες, δίνοντας μία πρώτη γεύση της ιδιαιτερότητας του πολύτιμου καρυκεύματος.

Ρόφημα με Μέντα, Λεμονόχορτο & Κρόκο Κοζάνης
Κάθε γουλιά του χαρίζει τη δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού.

Ρόφημα με Κανέλα, Γαρύφαλλο & Κρόκο Κοζάνης
Συνδυασμός γλυκών καρπών και αρωματικών καρυκευμάτων, ιδανικός για τις χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.

Ρόφημα με Δενδρολίβανο, Θυμάρι & Κρόκο Κοζάνης
Χρώματα των ελληνικών αυλών και αρώματα του αιγαιοπελαγίτικου θέρους σε ένα φακελάκι.

Η συλλογή ροφημάτων με Κρόκο Κοζάνης διατίθεται σε σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.


Related Posts

MUFFINS ΜΗΛΟΥ ΜΕ FROSTING ΦΡΑΟΥΛΑΣ

MUFFINS ΜΗΛΟΥ ΜΕ FROSTING ΦΡΑΟΥΛΑΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη συνταγή, λόγω εποχής, για γλυκό της Ντίνας που προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Μήλα και φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η πυκνογενόλη και το λυκοπένιο.

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

Το κανταΐφι αναμφισβήτητα είναι ο «βασιλιάς» των σιροπιαστών γλυκών. Μία καταπληκτική πρόταση της Ντίνας μας ως επιδόρπιο για το Πασχαλινό (και όχι μόνον) τραπέζι, η οποία προσφέρει αφειδώς εξαιρετικά σημαντικά θρεπτικά συστατικά.Subscribe