Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μύδια γκρατιναρισμένα με τριμμένο αμύγδαλο

Μύδια γκρατιναρισμένα με τριμμένο αμύγδαλο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ Μαγείρεμα: 5΄
Ψήσιμο: 5΄
4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Χαλκιδική (24/11/2013)
Υλικά Εκτέλεση
  • 45-50 μύδια φρέσκα καθαρισμένα
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή μια κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα καθαρισμένα μύδια και το κρασί και σκεπάζω με το καπάκι. Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα. Κατά το διάστημα αυτό κουνάω λίγο το τηγάνι για να ανακατευούν τα μύδια, χωρίς να ξεσκεπάσω το τηγάνι.
Ξεσκεπάζω το τηγάνι και πετάω όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να χλιαρύνουν λίγο.
Πιάνω ένα ένα τα μύδια και αφαιρώ το μισό τους όστρακο, αφήνοντας το μύδι κολλημένο στο άλλο μισό. Βάζω στο μπλέντερ, το βούτυρο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα δουλεύω μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Κατά διαστήματα, σταματάω το μπλέντερ και με ένα κουτάλι πιέζω τη μαργαρίνη με βούτυρο που έχει κολλήσει στα τοιχώματα. Συνεχίζω μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς ο μαϊντανός και να πάρει το βούτυρο ένα ωραίο πράσινο χρώμα.
Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
Με ένα μαχαίρι παίρνω αρκετή ποσότητα από το μείγμα  και την αλείφω επάνω σε ένα μύδι φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί πλήρως το ψαχνό του μυδιού. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αραδιάζω τα μύδια σε λαμαρίνα στρωμμένη με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να στέκονται όσο πιο ίσια γίνεται (για να μην αδειάσει το μείγμα που τα έχω γεμίσει  μόλις λιώσει).
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φρυγανιά με το τριμμένο αμύγδαλο και πασπαλίζω τα μύδια.
Ψήνω στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Σερβίρονται αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe