Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4
: 10 min
: 6 min

Ένα ορεκτικό που μοσχοβολάει θάλασσα. Με ουζάκι, μπυρίτσα ή κρασάκι θα σας ανοίξει την όρεξη και θα σας ταξιδέψει στο καλοκαιράκι.

Υλικά
  • 25 – 30 μύδια, καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) λευκό ξηρό κρασί ή μηλίτη αν θέλουμε
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 ματσάκι μυρωδικών (μπουκέ γκαρνί), δεμένο με σπάγκο ή τυλιγμένο σε ένα κομάτι τουλπάνι (π.χ. μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 3 – 4 φυλλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, το μπουκέ γκαρνί, ανακατεύω και ρίχνω τα μύδια.
  • Βήμα 2 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι.
  • Βήμα 3 Αφήνω τα μύδια να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
  • Βήμα 4 Όταν ξεσκεπάσω το σκεύος, ελέγχω αν τυχόν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα απομακρύνω.
  • Βήμα 5 Προσθέτω το λεμόνι και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πασπαλίζω με την πάπρικα.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe