1 ώρα | – | 4 – 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Λιώνω τις βρασμένες πατάτες με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτω στον πουρέ τους μελάτους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα πλούσια και αφράτη. Προσθέτω τα λαχανικά (καρότα, αρακά, καλαμπόκι, σέλερι, πιπεριές) και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά. Μοιράζω τη ρώσικη, στις ψημένες φέτες ψωμιού, πασπαλίζω με λίγο έξτρα μαϊντανό και σερβίρω. |