Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μπρουσκέτες με σπιτική ρώσικη γιαουρτιού

Μπρουσκέτες με σπιτική ρώσικη γιαουρτιού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
1 ώρα 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Νάξο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί, ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ
  • 3 μικρές πατάτες, βρασμένες μέχρι να μαλακώσουν και ξεφλουδισμένες
  • 2 καρότα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, βρασμένοι (βράζω τα αυγά για 3 λεπτά)
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένος
  • 100 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο ή από κονσέρβα
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ποικιλίας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσαμικό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιώνω τις βρασμένες πατάτες με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι ή τις περνάω από το μύλο των λαχανικών, μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτω στον πουρέ τους μελάτους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα πλούσια και αφράτη.
Προσθέτω τα λαχανικά (καρότα, αρακά, καλαμπόκι, σέλερι, πιπεριές) και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Μοιράζω τη ρώσικη, στις ψημένες φέτες ψωμιού, πασπαλίζω με λίγο έξτρα μαϊντανό και σερβίρω.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]