Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 15 min
           
: 30 min

Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με μεσογειακό άρωμα. Δοκιμάστε την σε τάρτες καλοκαιρινές με λαχανικά…

Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον, για την ταρτιέρα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) γάλα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ, προσθέτω το ελαιόλαδο και τρίβω τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώσπου να ετοιμάσω μείγμα που να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτω το γάλα, το αυγό, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και το αλάτι και ανακατεύω με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί, χωρίς να επιμείνω ιδιαίτερα, μέχρι να ετοιμάσω ζύμη, όχι απαραίτητα ομοιόμορφη. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη, και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Ξετυλίγω τη ζύμη. Σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Βήμα 3 Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

15΄ Μαγείρεμα: 20΄ Ψήσιμο: 20΄ 6 muffins – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση 1 συσκευασία Ζύμη Πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (δύο φύλλα) 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα 250 γρ. ντοματάκια, κονκασέ 100 γρ. κασέρι, τριμμένο 200 γρ. Χαλούμι, τριμμένο […]

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».