Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, Η ΤΡΑΓΑΝΗ

: 1 φύλλο 26-28 εκ.
: 15 min
           
: 1 hr

Μια παραλλαγή της κλασσικής ζύμης μπριζέ με γιαούρτι και ιδιαίτερα τραγανή υφή.

Υλικά
  • 80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Βήμα 3 Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη.
  • Βήμα 4 Λαδώνω την ταρτιέρα με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ;

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ;

Αγαπημένο φαγητό όλων των εφήβων, φοιτητών, εργένηδων και γενικώς όλων των καλοφαγάδων. Αν όμως δεν θέλεις να αρκεστείς στις έτοιμες πίτσες που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, είναι ευκαιρία να μάθει να κάνεις την δική σου. Άλλωστε, το μόνο που θα πρέπει να φτιάξεις είναι το […]

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο.