30´ | 7 ώρες | 4-6 άτομα | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στην Τσαγκαράδα (17/11/2013) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για το ζυμαράκι που θα κλείσουμε τη γάστρα
|
Για το ζυμαράκι: Στο ζυμωτήριο του μίξερ βάζω το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και 150 γρ. νερό. Δουλεύω τη ζύμη μέχρι να αποκτήσω μια ελαστική ζύμη. Αλευρώνω τη ζύμη, την τυλίγω σε πλαστική μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω το φαγητό. Για το αρνί: Καθαρίζω το μπούτι καλά και «κρύβω» σε διάφορα σημεία τα λίγα κομματάκια σκόρδου. Κολλάω πάνω τις φέτες από την πανσέτα και με σπάγγο κουζίνας δένω το μπούτι σε 2-3 σημείο γύρω από το κόκκαλο. Το αλατοπιπερώνω. |