ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018
Υλικά
- 5 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
- 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα gluten free Contito
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- 300 γρ. νιφάδες καλαμποκιού, τριμμένες με τα χέρια για να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Γιώτης
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα βυθίζουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 3 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο τις νιφάδες καλαμποκιού.
- Βήμα 4 Βουτάμε ένα ένα τα μπουτάκια πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στα χτυπημένα αυγά και τέλος στις νιφάδες.
- Βήμα 5 Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40-45 μέχρι να ροδίσουν.
- Βήμα 6 Σερβίρουμε τα μπουτάκια με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και μουστάρδα.