Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

: 2
: 15 min
: 45 min
           
: 1 hr

Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018

Υλικά
  • 5 μπουτάκια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα gluten free Contito
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 300 γρ. νιφάδες καλαμποκιού, τριμμένες με τα χέρια για να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Γιώτης
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα βυθίζουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά και σε ένα τρίτο τις νιφάδες καλαμποκιού.
  • Βήμα 4 Βουτάμε ένα ένα τα μπουτάκια πρώτα στο αλεύρι, κατόπιν στα χτυπημένα αυγά και τέλος στις νιφάδες.
  • Βήμα 5 Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40-45 μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 6 Σερβίρουμε τα μπουτάκια με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και μουστάρδα.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe