Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΛΜΥΡΟΥ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

: 6-8
: 15 min
: 45 min

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 3 βιολογικά αυγά
  • 100 ml αγελαδινό γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο + ελάχιστο επιπλέον, για τη φόρμα
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. μείγμα από μικρά κυβάκια τυριών (φέτα, κασέρι, μπάτζος), σε μέγεθος ζαριού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μείγμα από ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μυρωδικών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα φυλλαράκια από μυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, μάραθος κ.ά.)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή για τερίνες).
  • Βήμα 2 Χτυπάω τα αυγά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τα κυβάκια των τυριών, το μέλι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύω και πάλι καλά, μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Αλατοπιπερώνω προσεκτικά (τα τυριά είναι ήδη αλμυρά).
  • Βήμα 3 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω το κέικ για 45 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως, επάνω σε μια σχάρα.
  • Βήμα 4 Το κόβω σε μικρές μπουκιές και τις βάζω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 5 Για τη σάλτσα μυρωδικών: Πολτοποιώ στο μούλτι τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.
  • Βήμα 6 Περιχύνω τις μπουκιές του κέικ με τη σάλτσα μυρωδικών και σερβίρω.

Related Posts

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ «ΨΗΤΗ» ΣΑΛΤΣΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ «ΨΗΤΗ» ΣΑΛΤΣΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή και γευστική πρόταση για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις μελιτζάνες. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό, το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με φανταστική γεύση και εξαιρετικές ιδιαίτερες διατροφικές ιδιότητες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β…



Subscribe