Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

: 18-20
: 1 hr
: 50 min

Μικρές μπουκίτσες που θα λατρέψετε αφού συνδυάζουν όλες τις γλύκες μαζί. Σοκολάτα, σιρόπι, δαμάσκηνα και ζύμη κουρού και κανταΐφι.

Υλικά
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 18-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  •  Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για το τελείωμα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Για τη γέμιση: Λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνω λίγα λίγα τα δαμάσκηνα και τα «γυρίζω» με ένα πηρούνι για να καλυφθούν από τη σοκολάτα. Τα βγάζω με προσοχή και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν.
  • Βήμα 3 Για τις μπουκίτσες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
  • Βήμα 5 Παίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 20 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της ένα σοκολατένιο δαμάσκηνο. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.
  • Βήμα 6 Με ένα μεγάλο φλιτζάνι ή ποτήρι και ένα μαχαίρι κόβω κύκλους ζύμης από τα φύλλα κουρού. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).
  • Βήμα 7 Ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 30-40 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 8 Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πιάνοντας μια μια τις μπουκίτσες τις βουτάω μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Αφήνω τις μπουκίτσες σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και σερβίρω.

Related Posts

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

Πίτσα-μάφιν με μανιτάρια & χαλούμι

15΄ Μαγείρεμα: 20΄ Ψήσιμο: 20΄ 6 muffins – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χαλκιδική Υλικά Εκτέλεση 1 συσκευασία Ζύμη Πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ (δύο φύλλα) 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα 250 γρ. ντοματάκια, κονκασέ 100 γρ. κασέρι, τριμμένο 200 γρ. Χαλούμι, τριμμένο […]

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».