Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μπουγάτσα με βύσσινο

Μπουγάτσα με βύσσινο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 1 ώρα + 15΄ 1 ταψί 25×25 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αγόριανη (2/3/2014)
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 600 γρ. γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • Γλυκό βύσσινο

Για το πασπάλισμα 

  • Κανέλα σε σκόνη
  • Ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Λιώνω τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Αλείφω πρώτα το ταψί μου και μετά αλείφω ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Το κάθε ένα φύλλο το σουρώνω και το τοποθετώ μέσα στο ταψάκι. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα, δημιουργώντας δύο στρώσεις φύλλων. Ραντίζω με όση μαργαρίνη έχει απομείνει στο κατσαρολάκι, επάνω στα φύλλα και σκορπάω κουταλιές από γλυκό βύσσινο. Με ένα κουτάλι ανοίγω λίγο τα φύλλα, έτσι ώστε να κρύψω, κατά κάποιο τρόπο, τα βύσσινα ενδιάμεσα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν ωραία τα φύλλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνω ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το ξύσμα λεμονιού.
Βγάζω το ταψί με τα φύλλα από το φούρνο, και όπως είναι καυτά, ρίχνω το μίγμα του γάλακτος. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Σερβίρω την μπουγάτσα πασπαλισένη με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.