Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΜΕ ΥΓΡΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ

: 12
: 15 min
: 4 hr

Για το σιρόπι τριαντάφυλλο θα χρειαστεί να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στα μαγαζάκια με τα μπαχαρικά ή τα μικρά μπακαλικάκια που έχουν Κυπριακά προϊόντα. Είναι βασικό συστατικό για την κρέμα Μαχαλεπί.

Υλικά
  • 24 μπισκότα πτι-μπερ
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • Για το υγρό λουκούμι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιρόπι τριαντάφυλλο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κουταλιές κεράσια από γλυκό κουταλιού (στραγγισμένα από το σιρόπι)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το υγρό λουκούμι: Σε ένα μπολ ανακατεύω το νερό με το κορν φλάουρ για να διαλυθεί εντελώς.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο, τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Χρειάζεται περίπου 5 λεπτά περίπου για να δέσει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτω τα κεράσια, ανακατεύω και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.
  • Βήμα 3 Συναρμολόγηση: Στρώνω σε ένα ταψί τα 12 μπισκότα πτι-μπερ. Αδειάζω επάνω την κρέμα και την στρώνω με ένα κουτάλι για να πάει παντού και να είναι ίσια. Σκεπάζω με τα άλλα 12 μπισκότα. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 4 Με ένα μαχαίρι κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe