Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 60-70 μπισκότα
: 15 min
: 12 min

Καταπληκτικά, τραγανά, βουτυράτα μπισκοτάκια με ελάχιστα υλικά και γρήγορη παρασκευή. Το βούτυρο είναι αρκετό αλλά η συνταγή είναι για πολλά μπισκότα.

Υλικά
  • 650 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτάκια βανίλια
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και την άχνη και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μίγμα.
  • Βήμα 2 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. Χτυπάω στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι (περίπου 2 λεπτά).
  • Βήμα 3 Σταματάω για μια ακόμα φορά το μίξερ και προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Βήμα 4 Φτιάχνω τα μπισκοτάκια σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C, για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο απαλό μπεζ χρώμα. Αφήνω τα μπισκοτάκια σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί. Παίρνω ένα κρύο μπισκότο, το βουτάω από τη μια μεριά στη σοκολάτα και το αφήνω επάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]