Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

: 15-16 μπισκότα
: 15 min
: 15 min

Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κερασάκια γλασέ, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Θα το αφήσουμε πρώτα να στραγγίξει πολύ καλά, θα το ψιλοκόψουμε και θα αλευρώσουμε τα κομμάτια για να μην βγει το σιρόπι τους στο μείγμα και το λασπώσει. Εκτός γλυκού μπορούμε να βάλουμε και σταφίδες της αρεσκείας μας.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαλακωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 1⅓ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι καλαμποκιού
  • 3½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένη τριμμένη καρύδα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτω το σιρόπι καλαμποκιού. Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, την τριμμένη καρύδα και τα κερασάκια γλασέ και ανακατεύω καλά, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνω το γλύκισμα για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βήμα 5 Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, τα οποία αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα. Τα διατηρώ για περίπου 1 εβδομάδα, σε καλά κλεισμένο δοχείο. Στην κατάψυξη διατηρούνται έως 1 μήνα.