ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
: 20-25 μπισκότα
: 15 min
: 25 min
Μην αγοράσετε κακάο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ροφήματα, γιατί αυτά περιέχουν ζάχαρη. Πάρτε ένα κακάο δυνατό και άγλυκο.
Υλικά
- 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο, άγλυκο
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
- 40 γρ. γάλα
- ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
- Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Βήμα 3 Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
- Βήμα 4 Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
- Βήμα 5 Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.