Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

: 20-25 μπισκότα
: 15 min
: 25 min

Μην αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη. Το χαρακτηριστικό αυτών των μικρών μπισκότων είναι η βουτυράτη γεύση τους και η αέρινη υφή τους.

Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 4 Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
  • Βήμα 5 Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα.