Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ, ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ, ΑΦΡΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ, ΑΦΡΑΤΑ

: 30 μπισκότα
: 30 min
: 30 min

Η υπέροχη αντίθεση της αφράτης ζύμης με τα τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα κάνουν αυτά τα κουλουράκια μια μοναδική απόλαυση!

Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ και χονδροσπασμένα
  • 1 κρόκος αυγού, ελαφρώς χτυπημένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχρόχρωμο μείγμα. Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδάκια και τα αραδιάζω σε δυο λαμαρίνες φούρνου (ή σε δύο ρηχά ταψιά) στρωμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφω με τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.