ΜΠΕΖΕΔΕΣ
Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας. Βάζετε ένα κουτ. γλυκού κρέμα σε ένα μπεζεδάκι και ενώνετε με ένα δεύτερο σαν μίνι σάντουιτς.
Υλικά
- 4 ασπράδια, κατά προτίμηση από βιολογικά αυγά
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 115 γρ. ζάχαρη άχνη
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
- λίγες σταγόνες από διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία
- Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 100-110°C.
- Βήμα 2 Ρίχνω τα ασπράδια με το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω κουταλιά-κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη με να ενσωματωθεί πλήρως και να έχω μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.
- Βήμα 3 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την άχνη με τη βανιλίνη πασπαλιστά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
- Βήμα 4 Χωρίζω τη μαρέγκα σε 2-3 μέρη και προσθέτω από 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω απαλά.
- Βήμα 5 Μεταφέρω τις μαρέγκες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και σχηματίζω ροζέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Βήμα 6 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ ώρα. Σβήνω το φούρνο, ανοίγω λίγο την πόρτα και αφήνω τους μπεζέδες να στεγνώσουν τελείως.