destination taste!

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

: 9
: 15 min
           
: 30 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα. Μία υπέροχη συνταγή, η οποία παρέχει επαρκή ενέργεια και ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τόσο το σελήνιο, όσο και η βιταμίνη Ε, παρέχονται πλουσιοπάροχα μέσω της βρώμης και συμμετέχουν σε ένα διατροφικό «πάρτι» υψηλής θρεπτικής αξίας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του αμυντικού συστήματος. Ακόμα, οι συγκεκριμένες μπάρες ξεχωρίζουν και για τις πρωτεΐνες ανώτατης βιολογικής αξίας που προσφέρουν και θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών συστατικών.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένες Ρυζογκοφρέτες, Fytro
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης με Super Fruits, Fytro
  • ½ φλιτζ. τσαγιού Καστανή Ζάχαρη, Fytro
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φλέικς αποξηραμένης καρύδας
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερις, αποξηραμένα
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω ελαφρά μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ., και στρώνω στη βάση ένα τετράγωνο αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τις θρυμματισμένες ρυζογκοφρέτες και τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης με super fruits.
  • Βήμα 3 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το μέλι και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και ρίχνω το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να «βραχούν» τα δημητριακά και προσθέτω την καρύδα και τα κράνμπερις. Ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στο βουτυρωμένο ταψάκι.
  • Βήμα 4 Απλώνω το μείγμα για να γίνει ισόπαχο παντού, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Αναποδογυρίζω σε ένα ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβω σε 9 μακρόστενες μπάρες.

Related Posts

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση.



Subscribe