Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μπακαλιάρος στη γάστρα με ντοματίνια

Μπακαλιάρος στη γάστρα με ντοματίνια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πρέβεζα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο σε μερίδες
  • 10 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο, πλυμένο, στεγνωμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδέλες)
    3 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλίας
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα για θαλασσινά (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • αλάτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Παίρνω μια ευρύχωρη γάστρα ή ένα μεγάλο ταψί και ρίχνω τα κομμένα σπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα. Αλατοπιπερώνω και τα τρίβω με τις παλάμες μου. Ανακατεύω καλά και στρώνω το μείγμα στο σκεύος με τη ράχη ενός κουταλιού. Σκορπίζω από πάνω τα δαμάσκηνα και τα ντοματίνια.
Πασπαλίζω με το μείγμα για θαλασσινά τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα στρώνω σε μονή στρώση πάνω στο στρώμα με το σπανάκι.
Περιχύνω με το ελαιόλαδο και το χυμό ντομάτας και κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της. Ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεσκεπάζω το σκεύος και ψήνω για άλλα 10 λεπτά για να στεγνώσει καλύτερα το φαγητό και να σωθούν τα περιττά υγρά.