Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ (BAVAROISE) ΦΡΑΟΥΛΑΣ ME ΜΑΣΤΙΧΑ

: 5
: 20 min
: 15 min
           
: 4 hr

Η κρέμα μπαβαρουάζ είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.

Υλικά
  • Για τις βάσεις
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο
  • 70 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. ζελατίνη (2 φύλλα)
  • 2-3 κομματάκια μαστίχας, κοπανισμένα με 1 κουταλάκι ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για τη διακόσμηση
  • Φρέσκες φράουλες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Μοιράζω το μείγμα σε 5 τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και πιέζω για να δημιουργήσω συμπαγείς βάσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και ψήνω τις βάσεις για 10-15 λεπτά. Τις μεταφέρω σε σχάρα και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες και να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Περνά το μείγμα από σίτα και κρατάω το χυμό.
  • Βήμα 5 Βάζω το μισό χυμό στο κατσαρολάκι και προσθέτω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό φράουλα και τη μαστίχα και ανακατεύω.
  • Βήμα 6 Αφού κρυώσει καλά, προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 7 Συναρμολόγηση: Κόβω φράουλες σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετώ σε στρογγυλές φόρμες σιλικόνης. Γεμίζω με την κρέμα και βάζω στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Αναποδογυρίζω τις κρύες κρέμες και τοποθετώ την κάθε μια επάνω σε ένα δίσκο.
  • Βήμα 8 Σερβίρω ραντίζοντας με λίγο χυμό φράουλας.

Related Posts

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΛΑΚΟΠΙΤΕΣ ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Τέλειες πλακόπιτες που μπορείτε να τις σερβίρετε και για πρωινό αλλά και για επιδόρπιο. Μοιάζουν με τις κρητικές σφακιανές πίτες αλλά σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

Πολύ χορταστική και πεντανόστιμη τάρτα με πατάτες και γλυκοπατάτες αλλά και «δυνατό» μπλε τυρί Δανίας. Το γιαούρτι και το τυρί κρέμα κάνουν την γέμιση πιο βελούδινη και νόστιμη.



Subscribe