Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΥΣ ΧΑΛΒΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 20 min
           
: 2 hr

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι η κρέμα αυτή έχει ελάχιστη ζάχαρη και όλη τη γλύκα της την χρωστάει στον χαλβά. Γίνεται πολύ γρήγορα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Υλικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης, ελαφριά ή εντελώς άπαχη (0% λιπαρά)
  • 200 γρ. χαλβάς του μπακάλη, βανίλια, θρυμματισμένος
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (στους καταψύκτες των περισσότερων μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή φρέσκα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί (δηλαδή να σχηματίζονται κορυφές που να στέκονται).
  • Βήμα 2 Δουλεύω στο μπλέντερ τον κομματιασμένο χαλβά με τις φέτες μπανάνας και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές, μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην χαθεί ο αέρας της και ξεφουσκώσει. Μοιράζω το μείγμα σε 4 – 6 γυάλινα ποτήρια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4 και τα βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βήμα 3 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη και τα αφήνω να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Συμπληρώνω με το μείγμα αυτό τις μους, γεμίζοντας τα ποτήρια μέχρι επάνω και σερβίρω.

Related Posts

ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ (Donuts)

ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ (Donuts)

Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!