Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

μους σοκολάτας

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ... Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!

: 4-6
: 15 min
           
: 24 hr
Υλικά
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας ( τουλάχιστον 52% κακάο)
  • 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο lurpak
  • 3 ολόκληρα αυγά ολόφρεσκα και βιολογικά κατά προτίμηση
  • 150 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ψιλοκόβω τη σοκολάτα σε καθαρή επιφάνεια και μετά την μεταφέρω σε βαθύ μπολ.Ζεσταίνω καλά σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το γάλα.Αδειάζω το καυτό μίγμα της κρέμας γάλακτος στη ψιλοτριμμένη σοκολάτα.Ανακατεύω καλά με αυγοδάρτη να λιώσει η σοκολάτα. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτω στο λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.
  • Βήμα 2 Ξεχωρίζω τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω το 1/5 από το μίγμα της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω ζωηρά. Κατόπιν μεταφέρω το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα της μαρέγκας και ανακατεύω μαλακά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με κυκλικές και απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Subscribe