destination taste!

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ, ΜΕ ΚΟΝΦΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

: 4-6
: 30 min
           
: 3 hr

Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.

Υλικά
  • Για τη μους
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό
  • 25 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για το κονφί παντζαριών
  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη μους: Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 2 Για το κονφί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).
  • Βήμα 3 Για το σερβίρισμα: Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 – 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο