Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 6
: 30 min
: 1 hr 20 min

Κλασσική κι αγαπημένη συνταγή με δυνατές γεύσεις και αρώματα. Αν θέλετε, μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή με πουρέ καρότο αρωματισμένο με ξύσμα πορτοκάλι.

Υλικά
  • 1.200 γρ. μοσχάρι από χτένι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια), ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (μαζί με τους χυμούς τους)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φλούδα από 2 ακέρωτα, βιολογικά πορτοκάλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 - 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κοκκάρια σε δόσεις. Τα σοτάρω για 20 λεπτά περίπου ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα για να ροδίσουν ελαφρά και να μισομαλακώσουν. Βγάζω τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 2 Ξαναβάζω στη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρω έντονα για 5 – 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 3 Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτω τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη δάφνη, τις πορτοκαλόφλουδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Βήμα 4 Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τα κοκκάρια, ανακινώ την κατσαρόλα και διορθώνω το αλατοπίπερο. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη. Σερβίρω το στιφάδο ως έχει ή αν θέλω το συνοδεύω με πουρέ.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]