Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ & ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑ-ΚΥΔΩΝΙ

: 6
: 15 min
: 1 hr 30 min

Θα σας πρότεινα, σ’ αυτό το κοκκινιστό να προσθέσετε 1 κλαδάκι αρμπαρόριζας που του δίνει ωραίο άρωμα και δένει καταπληκτικά με το πουρέ, δοκιμάστε το!

Υλικά
  • 1½ κιλό μοσχάρι κιλότο ή στρογγυλό ή ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 4 ντομάτες, περασμένες στο τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml πετιμέζι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • 1 κουτ. γλυκού ανάμεικτα πιπέρια, τριμμένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • Αλάτι
  • Για τον πουρέ
  • 800 γρ. πατάτες
  • 800 γρ κυδώνια
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 400 ml ζωμός λαχανικών
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Αλάτι, ανάμεικτα πιπέρια, τριμμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα να κάψει καλά. Ρίχνω το μοσχαράκι και το θωρακίζω για 4 -5 λεπτά. Βγάζω το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνω τα κρεμμύδια. Σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτω το σκόρδο και τα μπαχάρια. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με το κρασί. Προσθέτω καυτό νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα υλικά και την αρμπαρόριζα.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη μισή ποσότητα πετιμέζι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτω το μίγμα στο φαγητό που βράζει. Αλατίζω και αφήνω το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσει για 1½ ώρα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και το υπόλοιπο πετιμέζι. Σερβίρω στα πιάτα πουρέ πατάτας-κυδώνια και μοιράζω το μοσχαράκι με τη σαλτσούλα του.
  • Βήμα 3 Για τον πουρέ: Τον ετοιμάζω ενώ μαγειρεύετε το μοσχαράκι. Ψήνω τις πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω τα κυδώνια τα κόβω σε κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Βάζω το ζωμό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τα κυδώνια. Τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάω 1½ φλιτζάνι από το ζωμό και σουρώνω τα κυδώνια.
  • Βήμα 5 Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις πολτοποιώ μαζί με τα κυδώνια με τον μύλο λαχανικών. Προσθέτω το 1 φλιτζάνι από το ζωμό που κράτησα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπίπερο. Αν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, προσθέτω λίγο ζεστό ζωμό ακόμη.

Related Posts

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

MUFFINS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Μαφινάκια με πλούσια γεύση που είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Σοκολατένια, εθιστικά με «καρδιά» που κρύβει εκπλήξεις! Θα τα λατρέψετε!

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!