Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ

: 4
: 15 min
: 15 min

Τα εσκαλόπ είναι κομμάτια κρέατος που με τη βοήθεια του μπάτη τα κάνουμε λεπτότερα. Καλό θα ήταν να μη τα κόβουμε από την αρχή σε λεπτές φέτες και κατόπιν τα χτυπάμε και με τον μπάτη γιατί έτσι θα καταστραφούν οι ίνες τους και θα γίνουν σκληρά κατά το μαγείρεμα.

Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσιες εσκαλόπ, βάρους περίπου 150 γρ. η καθεμία
  • 4 μεγάλες φέτες βραστό χοιρινό ζαμπόν
  • 4 λεπτές φέτες γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση με σπόρους
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τις εσκαλόπ για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν –αν δεν χωράνε όλες μαζί στο τηγάνι τις σοτάρω ανά δύο ή μία-μία. Τις στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τις απλώνω σε ένα μέτριο ταψί, σε μονή στρώση.
  • Βήμα 2 Επάνω σε κάθε εσκαλόπ απλώνω από 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα γραβιέρα.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κρασί, το γάλα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνω τα εσκαλόπ με το μείγμα και ψήνω για 12 – 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με σαλάτα από βραστά φασολάκια ή βραστό αρακά.


Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Terra Fyllida… μανιτάρια με άποψη!

Στην Terra Fyllida, ξεκινώντας ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή και ως λάτρεις των μανιταριών, δημιούργησαν μια σειρά εκλεκτών προϊόντων αναδεικνύοντας την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, με αγνά φρέσκα υλικά και σταθερή ποιότητα φιλοδοξώντας να στολίσουν το τραπέζι κάθε Έλληνα και όχι μόνο, με […]