Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

: 4
: 20 min
: 5 min
           
: 2 hr

Διαλέξτε ένα άπαχο, καθαρό κομμάτι ψαχνού για τη συνταγή αυτή, όπως φιλέτο ή κιλότο ή ακόμα και νουά. Απαραίτητη προϋπόθεση το τηγάνισμα σε πολύ δυνατή φωτιά ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κρέας «βράσει» αντί να τηγανιστεί.

Υλικά
  • 700 γρ. μοσχαρίσιες εσκαλόπ (ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει λεπτές φέτες από κιλότο ή φιλέτο, πάχους περίπου 1½ εκ.)
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 ml ζωμός κρέατος ή κότας
  • 2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • Για τις μπαλίτσες τυριού
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης (ή κουκουνάρια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ψιλοκοπανισμένα
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις μπαλίτσες τυριού
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ρίχνω λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανάμεικτες, και σε ένα άλλο πιάτο τα κοπανισμένα κουκουνάρια. Κυλάω τις μισές μπαλίτσες τυριού στις πιπεριές και τις άλλες μισές στα κουκουνάρια και τις βάζω όλες σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν. Τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα σκαλοπίνια.
  • Βήμα 4 Για τα σκαλοπίνια
  • Βήμα 5 Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω τις εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ. Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού. Για καλύτερο αποτέλεσμα τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, αφού έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά. Τις χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ετοιμάζω το καθένα ξεχωριστά.
  • Βήμα 6 Βάζω το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει. Ρίχνω τις μισές λωρίδες κρέατος και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το μισό ζωμό και τον μισό πελτέ και ανακατεύω. Αφήνω το υγρό να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 7 Σκουπίζω πολύ καλά το τηγάνι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κρέατος και, φυσικά, με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ζωμός και πελτές).
  • Βήμα 8 Σερβίρω τις εσκαλόπ ζεστές και συνοδεύω με τις πικάντικες τυρομπαλίτσες.

Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

Ένα κανταΐφι που θυμίζει γαλακτομπούρεκο… Νόστιμο, αφράτο, βουτυράτο… Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε…