Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 6
: 45 min
: 12 min

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 - 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

Υλικά
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 6 μοσχαρίσιες εσκαλόπ (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει λεπτές φέτες από το μπούτι, χωρίς κόκαλο, πάχους 2 - 3 χιλιοστών και βάρους περίπου 150 γρ. η καθεμία)
  • 350 γρ. τυρί Μετσοβόνε, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη
  • 6 - 7 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σάλτσα ντομάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω γα άλλο 1/2 λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω.
  • Βήμα 2 Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει πολύ ελαφρά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω τη ρίγανη και το δυόσμο, διορθώνω το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Ρολά: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Αλείφω τις φέτες μελιτζάνας με ελάχιστο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές και τις αραδιάζω σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω για 10 – 12 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν απαλά. Τις αφήνω κατά μέρος (δεν σβήνω το φούρνο).
  • Βήμα 4 Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτια διάφανης μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας, αραδιάζω εκεί σε μονή στρώση τις εσκαλόπ και τις σκεπάζω με ένα δεύτερο κομμάτι μεμβράνης. Τις κοπανίζω καλά με το ειδικό σφυράκι για το κρέας (μπάτης) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν χονδρό πλάστη. Ετσι, οι ίνες του κρέατος θα μαλακώσουν και οι φέτες θα πλατύνουν και θα λεπτύνουν. Τις αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές.
  • Βήμα 5 Επάνω σε κάθε εσκαλόπ βάζω από μία ψημένη φέτα μελιτζάνας και 1 – 2 λεπτές φέτες μετσοβόνε. Πασπαλίζω με τριμμένη γραβιέρα. Τυλίγω τις εσκαλόπ σε σφικτά ρολάκια, με τις μελιτζάνες και το τυρί στο κέντρο τους, και τα δένω με σπάγκο σε δύο-τρία σημεία, για να μην ανοίξουν.
  • Βήμα 6 Αλευρώνω καλά τα ρολάκια και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει σοτάρω τα ρολάκια του κρέατος για 3 – 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύω προσεκτικά και μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αποσύρω.
  • Βήμα 7 Βάζω τα ρολάκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο, βαθύ ταψάκι και ψήνω για 10 – 12 λεπτά (στον ήδη προθερμασμένο φούρνο), μέχρι να μαλακώσει το κρέας –ίσως χρειαστούν 2 – 3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο, αν δοκιμάσω ένα ρολάκι και μου φανεί κάπως σκληρό.
  • Βήμα 8 Σερβίρω το φαγητό αμέσως.


Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ. ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα […]