Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

: 4
: 20 min
: 15 min
Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ.
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο lurpak
  • 600 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω λίγες φέτες του κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζω την πρώτη δόση και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρω όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζω σε ένα σκεύος και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 6-7 λεπτά, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα καμμένα κομμάτια κρέατος. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον πελτέ και την μουστάρδα.
  • Βήμα 3 Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το ζωμό κρέατος και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω απαλά το μοσχαράκι στρογγανόφ και αφήνω να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως με πουρέ πατάτας.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]