Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 4
: 15 min
: 2 hr

Φανείτε γενναιόδωροι με τα καρύδια και ρίξτε άφοβα ακόμα και περισσότερη ποσότητα, αν έχετε.

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 - 4 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. καρυδόψιχα, ακοπάνιστη
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 5 κεδροκούκουτσα (τα βρίσκουμε στα μπαχαράδικα αλλά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.
  • Βήμα 4 Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα καρύδια, τους σπόρους πιπεριού, τα κεδροκούκουτσα, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω.
  • Βήμα 5 Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ωστόσο, το υπολογίζω από την αρχή και να αποφύγω με την προσθήκη, να χαθεί η «κρασάτη» γεύση του φαγητού.
  • Βήμα 6 Μόλις δοκιμάσω το κρέας και δω ότι έχει μαλακώσει, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζω το μοσχαράκι σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό. Αφαιρώ την κανέλα, τη δάφνη και τα κεδροκούκουτσα από την κατσαρόλα και πολτοποιώ την σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Επαναφέρω το κρέας και ανακατεύω.
  • Βήμα 7 Το σερβίρω ζεστό, με μπόλικη σάλτσα και το συνοδεύω με πατάτες κρασάτες ή πιλάφι.


Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe