Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μοσχαράκι με σύκα

Μοσχαράκι με σύκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 45΄ περίπου 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό μοσχαράκι από ελιά ή κιλότο, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα κομμένα στη μέση
  • 1 συσκευασία ζωμό βοδινού
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για 1 – 2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει απαλά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μονή στρώση. Τα αφήνω για 2 – 3 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα, και τα γυρίζω από την άλλη μεριά. Μόλις ροδίσουν και από αυτή την πλευρά τα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνω να ροδίσουν παντού και ομοιόμορφα για 1 – 2 λεπτά ακόμα.
Τα κάνω λίγο στην άκρη της κατσαρόλας και προσθέτω το κρεμμύδι σοτάροντάς το για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω.
Προσθέτω το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι και σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω τον ζωμό βοδινού και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Ρίχνω τα σύκα και σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζω το καπάκι και πασπαλίζω με τον ξερό κόλιανδρο.
Σερβίρω το μοσχαράκι επάνω σε βρασμένα σιουφιχτά, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe