20΄ | 45΄ περίπου | 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μονή στρώση. Τα αφήνω για 2 – 3 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα, και τα γυρίζω από την άλλη μεριά. Μόλις ροδίσουν και από αυτή την πλευρά τα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνω να ροδίσουν παντού και ομοιόμορφα για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Τα κάνω λίγο στην άκρη της κατσαρόλας και προσθέτω το κρεμμύδι σοτάροντάς το για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω. Προσθέτω το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι και σβήνω με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω τον ζωμό βοδινού και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Ρίχνω τα σύκα και σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Βγάζω το καπάκι και πασπαλίζω με τον ξερό κόλιανδρο. Σερβίρω το μοσχαράκι επάνω σε βρασμένα σιουφιχτά, πασπαλίζοντας με το σουσάμι. |