Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μοσχαράκι με σύκα

Μοσχαράκι με σύκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 45΄ περίπου 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό μοσχαράκι από ελιά ή κιλότο, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά σύκα κομμένα στη μέση
  • 1 συσκευασία ζωμό βοδινού
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για 1 – 2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει απαλά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μονή στρώση. Τα αφήνω για 2 – 3 λεπτά να ροδίσουν από την κάτω πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα, και τα γυρίζω από την άλλη μεριά. Μόλις ροδίσουν και από αυτή την πλευρά τα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνω να ροδίσουν παντού και ομοιόμορφα για 1 – 2 λεπτά ακόμα.
Τα κάνω λίγο στην άκρη της κατσαρόλας και προσθέτω το κρεμμύδι σοτάροντάς το για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνω τον πελτέ και ανακατεύω.
Προσθέτω το μπαχάρι, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι και σβήνω με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστούν οι αλκοόλες, προσθέτω τον ζωμό βοδινού και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Ρίχνω τα σύκα και σκεπάζω την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζω το καπάκι και πασπαλίζω με τον ξερό κόλιανδρο.
Σερβίρω το μοσχαράκι επάνω σε βρασμένα σιουφιχτά, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]