Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΠΙΡΑ

: 6
: 15 min
: 1 hr 45 min
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι, από ελιά ή κιλότο, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά καρέ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, σε σκόνη (ή 1 κουτ. σούπας μουστάρδα κλασική, απαλή)
  • 2 κουτάκια (περίπου 700 ml) μαύρη μπίρα
  • 400 ml ζεστός ζωμός λαχανικών (ή ζεστό νερό)
  • 2 - 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια (τα μικρά ολόκληρα και τα μεγάλα κομμένα στη μέση), καθαρισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω μαζί το κρέας και τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ροδίσει ομοιόμορφα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το αλεύρι και τη σκόνη μουστάρδας (αν χρησιμοποιήσω κλασική μουστάρδα θα τη βάλω πιο μετά) και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά, ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει ελαφρώς.
  • Βήμα 3 Σβήνω με τη μπίρα και το μισό ζωμό (ή νερό), προσθέτω το μπαχάρι και αφήνω το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά (αν χρησιμοποιήσω κλασική μουστάρδα τη ρίχνω τώρα), σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια και τα καρότα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να μαλακώσουν. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αφήνω το μείγμα κατά μέρος.
  • Βήμα 5 Όταν ολοκληρωθεί η 1 ώρα και 15 λεπτά μαγειρέματος του κρέατος ρίχνω στην κατσαρόλα το σοταρισμένο μείγμα καρότων-μανιταριών, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και μαγειρεύω για άλλα 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ρίχνω και τον υπόλοιπο ζωμό (ή νερό) γιατί το φαγητό πρέπει να έχει στο τέλος μια σκουρόχρωμη και ελαφρώς μελωμένη σάλτσα.
  • Βήμα 6 Το σερβίρω ζεστό.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe