20΄ | 30΄ | 4 – 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Αλατίζω το νουά και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με το πορτοκαλοπίπερο. Ζεσταίνω στη χύτρα το ελαιόλαδο και σωτάρω από όλες τις πλευρές το νουά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αποσύρω από τη κατσαρόλα μόλις ροδίσει και το κρατάω στην άκρη. Ρίχνω στη χύτρα το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω στη χύτρα το ρολό και σβήνω με το κρασί. Αφήνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτω στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνω τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρεύω για 30 λεπτά. Ανοίγω τη χύτρα, βγάζω το κρέας και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων. Σε δυνατή φωτιά αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και πολτοποιώ τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ. Βγάζω το νουά αφαιρώ το δίχτυ και το κόβω σε λεπτές φέτες. Περιχύνω τη σάλτσα πάνω από το νουά και πασπαλίζω με λίγο πορτοκαλοπίπερο. |