Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μοσχαράκι λεμονάτο (στη χύτρα)

Μοσχαράκι λεμονάτο (στη χύτρα)
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο νουά (ολόκληρο σε διχτάκι)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό γλυκό κρασί
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε ½ φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό
  • χυμός και ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
  • 1 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της Ευριπίδου)
  • αλάτι
Αλατίζω το νουά και το πασπαλίζω γενναιόδωρα με το πορτοκαλοπίπερο.
Ζεσταίνω στη χύτρα το ελαιόλαδο και σωτάρω από όλες τις πλευρές το νουά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αποσύρω από τη κατσαρόλα μόλις ροδίσει και το κρατάω στην άκρη.
Ρίχνω στη χύτρα το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω στη χύτρα το ρολό και σβήνω με το κρασί. Αφήνω σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτω στο φαγητό ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κλείνω τη χύτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και μαγειρεύω για 30 λεπτά.
Ανοίγω τη χύτρα, βγάζω το κρέας και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα των μοσχολέμονων. Σε δυνατή φωτιά αφήνω να πάρει μια βράση και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και πολτοποιώ τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
Βγάζω το νουά αφαιρώ το δίχτυ και το κόβω σε λεπτές φέτες. Περιχύνω τη σάλτσα πάνω από το νουά και πασπαλίζω με λίγο πορτοκαλοπίπερο.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe