Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 30 min
: 20 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον και τρέφονται με πιστοποιημένες GMO free τροφές, ιχθυέλαια και ιχθυάλευρα υψηλής διατροφικής αξίας. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Συγκεκριμένα, στις τσιπούρες FISH FROM GREECE περιέχονται βιταμίνες, όπως η Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η βιταμίνη D, που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και βιταμίνες B, όπως η Β6 που συμβάλλει στην σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας. Φυσικά, μας προσφέρουν Και πολύτιμα ω-3 λιπαρά, που συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Υλικά
  • 4 φιλέτα τσιπούρας ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα λαχανικά
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 μελιτζάνα λευκή, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ράντισμα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα, πασπαλίζω με το θυμάρι και ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Τα αραδιάζω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 2 Για τα λαχανικά: Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Κόβω τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ξεπλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τις απλώνω σε μια λαμαρίνα και της ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 3 Συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και το μοιράζω σε δύο πιάτα. Τοποθετώ μια ψημένη μελιτζάνα, 1 φέτα ντομάτας, 1 φιλέτο τσιπούρας και επαναλαμβάνω της στρώσεις τελειώνοντας με ένα φιλέτο ψαριού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και στολίζω με κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…