40΄ | 25΄ η κάθε δόση | 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την κρέμα κάστανου
Για τα καραμελωμένα φύλλα
Για το σερβίρισμα
|
Για την κρέμα κάστανου: Χτυπάω με το σύρμα, το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τον πουρέ και την κρέμα κάστανου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν με το βούτυρο. Προσθέτω το ουίσκι στην κρέμα κάστανου και ανακατεύω. Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνω στην κρέμα κάστανου, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω. Για τα καραμελωμένα φύλλα: Απλώνω ένα φύλλο κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βουτυρώνω με ένα πινέλο και πασπαλίζω παντού, με αρκετή ζάχαρη. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο βουτυρώνω και πασπαλίζω και αυτό με αρκετή ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω από την φαρδιά μεριά σε 3 ίσα μέρη. Κόβω από την στενή πλευρά σε 4 ίσα μέρη. Έτσι, δημιουργούνται 36 παραλληλόγραμμα φύλλα. Για τη συναρμολόγηση: Βάζω τη κρέμα κάστανου σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζω σε 6 πιάτα από ένα καραμελωμένο διπλό φύλλο. |