Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μιλφέιγ κάστανου με φύλλο κρούστας

Μιλφέιγ κάστανου με φύλλο κρούστας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 25΄ η κάθε δόση 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
Για την κρέμα κάστανου

  • 35 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. πουρέ κάστανου
  • 200 γρ. κρέμα κάστανου
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 ml ουίσκι

Για τα καραμελωμένα φύλλα

  • 4 φύλλα κρούστας Zύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 300 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. κόκκινα φρούτα του δάσους (μύρτιλα, ράσμπερι κ.λπ.)
Για την κρέμα κάστανου: Χτυπάω με το σύρμα, το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τον πουρέ και την κρέμα κάστανου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν  με το βούτυρο.
Προσθέτω το ουίσκι στην κρέμα κάστανου και ανακατεύω.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνω στην κρέμα κάστανου, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για τα καραμελωμένα φύλλα: Απλώνω ένα φύλλο κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βουτυρώνω με ένα πινέλο και πασπαλίζω παντού, με αρκετή ζάχαρη. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο βουτυρώνω και πασπαλίζω και αυτό με αρκετή ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω από την φαρδιά μεριά σε 3 ίσα μέρη. Κόβω από την στενή πλευρά σε 4 ίσα μέρη. Έτσι, δημιουργούνται 36 παραλληλόγραμμα φύλλα.
Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Αφήνω τα φύλλα σε σχάρα να κρυώσουν.

Για τη συναρμολόγηση: Βάζω τη κρέμα κάστανου σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζω σε 6 πιάτα από ένα καραμελωμένο διπλό φύλλο.
Με την κρέμα κάστανου κάνω χοντρές γραμμές και σκορπίζω λίγα φρούτα του δάσους. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο κρούστας, κρέμα κάστανο και φρούτα του δάσους. Σκεπάζω με ένα ακόμα φύλλο και κάνω μικρές κορυφές από τη κρέμα. Στολίζω με λίγα κόκκινα φρούτα του δάσους και λίγα σπασμένα, καραμελωμένα φύλλα και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]