προορισμός…γεύση!

pikralida-webΗ Σύρα των στενών, του λευκού και του ορίζοντα. Του σκληρού φωτός και της κοινωνικότητας. Των υπαίθριων μουσικών και των ερωτευμένων δημιουργών. Σε ένα στενό της Ερμούπολης, το καφενείο-στέκι των φίλων και των αγαπημένων: «Η Πικραλίδα».
Μικρά τραπεζάκια, εξαίσιο περιβάλλον, σερβίρισμα με τραγούδι, πιάτα ντόπια και πασίγνωστα, μυρωδιές που σπάνε μύτη, γεύσεις που εδραιώνονται στον ουρανίσκο, κρασάκι αθάνατο και βαρελίσια παλαιωμένη ρακί, κέφι παροιμιώδες, γραφικότητα παντού, όλοι μια παρέα, παγωμένο νερό, ντομάτα που μυρίζει κόκκινο χρώμα, τυράκια για κάθε γούστο και παξιμάδια που έχουν φτιαχτεί με πολύ μεράκι και φαντασία.
Κι αν θέλετε καφέ, ο Δημήτρης και η Δέσποινα ψήνουν και καφέ. 
«Μας αρέσει εδώ» τους είπαμε για να πάρουμε την απάντηση «Πριν από λίγο καιρό, αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την πολύβουη Αθήνα και να έρθουμε να εγκατασταθούμε στην πανέμορφη Σύρο. Ανοίξαμε, λοιπόν, αυτό το καφενεδάκι για καφέ, ρακί, κρασί, μεζέδες και ό,τι συνιστά μια ελληνική παρεοκατάσταση. Να έρχεστε».
Εννοείται ότι θα ερχόμαστε. Αφού με την «Πικραλίδα» έπαιξε έρωτας με την πρώτη ματιά.

Η πικραλίδα τι είναι; 
Η πικραλίδα είναι το ραδίκι του βουνού. Λέγεται αλλιώς, αγριοράδικο ή ταραξάκοΗ καταγωγή της λέξης ταραξάκο, είναι ελληνική και σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Β6, C, D κάλιο και σίδηρο. Πολλαπλασιάζεται αγενώς από τα ριζώματα του αλλά και εγγενώς με σπόρους που διαθέτουν πτητικά όργανα, γνωστούς σε όλους ως κλέφτες οι οποίοι ωριμάζουν ταχύτατα και μεταφέρονται με τον άνεμο σε μεγάλες αποστάσεις.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση