Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μηλόπιτα τούρτα με κρέμα μιλφέιγ

Μηλόπιτα τούρτα με κρέμα μιλφέιγ
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 40΄ – 45΄ για 8-10 μερίδες
Σκεύος: 1 ταψί 22-24 εκ.
[printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 13/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
  • 3 μεγάλα κόκκινα μήλα, γερά και σφικτά, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μέτριους κύβους των 2 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + 25 γρ. επιπλέον, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, για το ταψί
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ Γιώτης
  • 600 ml γάλα

Για την διακόσμηση

  • φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
  • κανέλα, σκόνη
Βάζουμε τους κύβους των μήλων σε ένα μπολ, τους ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα 125 γρ. μαλακωμένο βούτυρο για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και τη πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια πασπαλιστά και ανακατεύουμε τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σκορπίζουμε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ. και ραντίζουμε με το μέλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των μήλων. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα που χτύπησαμε στο μίξερ και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε τη μηλόπιτα για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνουμε τη μηλόπιτα για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα μήλα να βρίσκονται από πάνω. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ με δαντελωτή μύτη και γαρνίρουμε την μηλόπιτα. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Μια μηλόπιτα διαφορετική απ’ όσες γνωρίζετε. Τα ρολάκια σφολιάτας αλλά και η κανέλα με τα μπισκότα δίνουν τραγανή υφή και απίστευτη γεύση.